BUCEFALO to 100% Montepulciano i do tego BIO !!!

Winogrona po zbiorze poddawane są lekkiemu podsuszeniu. Następnie skórki są pozostawione w moszczu w temperaturze 20-22ºC przez 20 dni. Potem wino dojrzewa w kadziach, następnie przez ponad trzy miesiące w butelce. Generalnie cała produkcja jest biodynamiczna.

UWAGA! - ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU 14,5% !!!
Wino to to efekt tzw. appassimiento, procesu w którym grona podsuszane są w celu zwiększenia koncentracji aromatów i smaków. Zatem wino to ma głęboki, wiśniowy kolor
z ciemno-rubinowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców, dżemu czereśniowego i migdałów. W smaku delikatnie słodkie,
ciepłe, łagodne z typową migdałową końcówką.

Wyjaśniam od razu ... to nie jest wino WYTRAWNE! ma tyle słodyczy, że niektórzy ocenia je jako PÓŁSŁODKIE ... chociaż technicznie rzecz ujmując cukru resztkowego tu tyle, że ledwo łapie się na półwytrawne. To efekt podsuszania!

To wino genialne na długie jesienne wieczory ... Ty, wino, muzyka ... no i może kawałek dobrej czekolady

Ale dla tych co lubią więcej zjeść przyda się porcja mięsa pieczonego lub duszonego na słodko (z owocami), wątróbka, dziczyzna, sery z musztardą lub marmoladą, tarty i desery czekoladowe. Schładzajcie na 14OC

12200067334858631214955757272486871467632331n

 

PRZYJACIELE I PARTNERZY

PREZENTY & UPOMINKI

© 2015 Kolorwina. Wykonano przez joomlaspace.pl